„Rutin Rókák” baleset-megelőzési kampány

2018. 09. 21., p - 11:28
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztató keretében indította útjára legújabb baleset-megelőzési programját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtótájékoztató keretében Farkas József r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy szükség van újításra a baleset-megelőzés területén és ez a program, amely azokat az aktív járművezetőket szólítja meg, akik több mint 5 éve, vagy annál is régebben szereztek vezetői engedélyt egy teljesen új ötlet gyakorlati megvalósítása. dr. Hudák Zsolt r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hozzátette, hogy a járművezetők tudását frissíteni szükséges, mert a jogszabályok az évek, évtizedek alatt változtak és balesteket, balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, ha a gépkocsivezető a régi szabályok alapján, illetve rutinból közlekedik a közutakon. Szikszai Tihamér r. alezredes a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, a „Rutin Rókák” program ötletgazdája arról is beszélt a működésének, lényegének részletes ismertetése közben, hogy az elsődleges cél az, hogy a ténylegesen és aktívan közlekedő járművezetők tudását felmérjük, megfrissítsük és a megújított ismeretekkel közlekedők körét bővítsük.

A program elnevezése „Rutin Rókák”- avagy most meg tudnád szerezni a „B” jogsit?”  A célcsoportba azon járművezetők tartoznak, akik 5, vagy annál több éve rendelkeznek „B” kategóriás vezetői engedéllyel.  

A programba történő regisztráció a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság honlapján (www.szszbmbb.hu oldalon) egy tesztlap kitöltése (legalább 80%-os eredménnyel) után lehetséges. A sikeresen regisztráló járművezetők a Nemzeti Közlekedési Hatóság Vizsgacentrumában, vizsgabiztosok részvételével, a jelenlegi vizsgakövetelményeknek megfelelő elméleti (teszt) és gyakorlati (forgalmi), valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének bevonásával elsősegély vizsgára kapnak lehetőséget. A program célja a közlekedésre vonatkozó ismeretek frissítése, így az esetleg sikertelenül vizsgázó sem veszíti el a meglévő vezetői engedélyét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából a programban résztvevők értékes ajándékokra is számíthatnak.        


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.