„Rutin Rókák” baleset-megelőzési kampány

2018. 09. 21., p - 11:28
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztató keretében indította útjára legújabb baleset-megelőzési programját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtótájékoztató keretében Farkas József r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy szükség van újításra a baleset-megelőzés területén és ez a program, amely azokat az aktív járművezetőket szólítja meg, akik több mint 5 éve, vagy annál is régebben szereztek vezetői engedélyt egy teljesen új ötlet gyakorlati megvalósítása. dr. Hudák Zsolt r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hozzátette, hogy a járművezetők tudását frissíteni szükséges, mert a jogszabályok az évek, évtizedek alatt változtak és balesteket, balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, ha a gépkocsivezető a régi szabályok alapján, illetve rutinból közlekedik a közutakon. Szikszai Tihamér r. alezredes a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, a „Rutin Rókák” program ötletgazdája arról is beszélt a működésének, lényegének részletes ismertetése közben, hogy az elsődleges cél az, hogy a ténylegesen és aktívan közlekedő járművezetők tudását felmérjük, megfrissítsük és a megújított ismeretekkel közlekedők körét bővítsük.

A program elnevezése „Rutin Rókák”- avagy most meg tudnád szerezni a „B” jogsit?”  A célcsoportba azon járművezetők tartoznak, akik 5, vagy annál több éve rendelkeznek „B” kategóriás vezetői engedéllyel.  

A programba történő regisztráció a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság honlapján (www.szszbmbb.hu oldalon) egy tesztlap kitöltése (legalább 80%-os eredménnyel) után lehetséges. A sikeresen regisztráló járművezetők a Nemzeti Közlekedési Hatóság Vizsgacentrumában, vizsgabiztosok részvételével, a jelenlegi vizsgakövetelményeknek megfelelő elméleti (teszt) és gyakorlati (forgalmi), valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének bevonásával elsősegély vizsgára kapnak lehetőséget. A program célja a közlekedésre vonatkozó ismeretek frissítése, így az esetleg sikertelenül vizsgázó sem veszíti el a meglévő vezetői engedélyét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából a programban résztvevők értékes ajándékokra is számíthatnak.        


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.