Tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán

2019. 03. 24., v - 13:23
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Idén is népszerű volt a járművek ingyenes műszaki átvizsgálása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági családi napot a Nyír Pláza bevásárlóközpontban és parkolójában 2019. március 23-án. Az immár hagyományosnak számító rendezvény célja, hogy az autósok és a kerékpárosok közvetlenül szakértőktől kapjanak segítséget a járművek tavaszi felkészítéséhez.

A rendezvényen a rendőrök nyári ablakmosó folyadékkal töltötték fel a gépkocsikat és ellenőrizték a világítóberendezéseiket. A Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóműveket vizsgálták meg díjmentesen. Az átvizsgálásra várakozókra és családtagjaikra is gondoltak a szervezők. A gyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, a felnőttek pedig KRESZ-teszten mérhették fel tudásukat. Az átállást segítő akcióban idén 32 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével. Voltak olyan gépkocsik, amelyek korlátozottan, de négy olyan is, amely nem felelt meg a közúti közlekedés műszaki követelményeinek. A nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépkocsik tulajdonosainak felhívták a figyelmét a hibákra. A kerékpárosok körében idén is népszerű volt a BikeSafe ingyenes kerékpár-regisztrációs program. A hiányosan felszerelt kerékpárokat a rendőrök ellátták a kötelező, elsősorban a láthatóságot biztosító tartozékokkal.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.