Téli közlekedésbiztonsági akció

2019. 12. 08., v - 08:56
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság AUTÓS NAP címmel nyílt napot szervezett Szolnokon.

A tél közeledtével megváltoznak az időjárási- és útviszonyok, amelyek megfelelően felkészített járművet és a nyári vezetéstől gyakran eltérő, óvatosabb vezetéstechnikát kívánnak meg a járművezetőktől. A Látni és látszani 2019 program keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. december 7-én AUTÓS NAP elnevezéssel nyílt napot szervezett a szolnoki Gulyás Sped Kft. üzemanyagtöltő állomáson.

Ezen a napon a benzinkút szakemberei műszaki ellenőrzéseket végeztek. Lehetőség nyílt műszeres állapotfelmérésre, amely kiterjedt a jármű futóművének, fékberendezésének, gumiabroncsainak, világító- és fényjelző berendezéseinek, akkumulátorának, hűtőfolyadék és ablakmosó fagyállóságának vizsgálatára.

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a felnőttek részére tesztlapokkal készült, míg a gyermekek részére színezőt, kerékpáros tesztlapot, valamint gokart ügyességi pályát állított fel. Minden, aktív résztvevő a közlekedéshez elengedhetetlenül szükséges eszközöket (jégkaparó, téli szélvédőmosó folyadék, fagyálló, jégoldó spray, zároldó) kapott ajándékba. Emellett téli gumi és nanotechnológiás szélvédőkezelés bemutató színesítette a programot. Az esemény médiapartnere az Aktív rádió volt, amely a helyszínről élőben tudósította a hallgatókat a történésekről. A téli hideg ellenére sokan kilátogattak a helyszínre, ahol a megelőzési szakemberek tájékoztatást adtak a téli közlekedés veszélyeiről és a balesetek megelőzésének lehetőségeiről. 

kk

 

kk

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.