Toleránsan és türelmesen

2019. 08. 20., k - 15:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Sokan indulnak útnak a hosszú hétvégét követően, ezért megnövekedett forgalom várható az ország közútjain. 

Kérjük, hogy a sebességhatárok betartására, az út- és látási viszonyokra figyelemmel közlekedjenek! Mindig kipihenten üljenek a kormány mögé, és soha ne vezessenek fáradtan, vagy szeszes ital fogyasztását követően!

Melegben fogyasszanak az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen ásványvíz, vagy üdítőital önöknél, akkor is, ha gyalogosan közlekednek!

Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, óvatosabban! Haladásuk során tartsanak nagyobb követési távolságot, és legyenek toleránsabbak, ha az utak zsúfolttá válnak! Amennyiben tehetik, inkább induljanak hamarabb.

Ha megállnak a gépkocsival, lehetőleg ne napos helyen tegyék azt! Ne hagyjanak az álló gépjárműben gyermeket, vagy házikedvencet még percekre sem, hiszen a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

Bármilyen résztvevői is a közlekedésnek, mindig legyenek jól láthatóak! Soha ne induljanak útnak lapos, alacsony nyomású gumikkal, illetve nem megfelelő műszaki állapotú járművel! 

Kérünk minden közlekedésben résztvevőt, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam