Ügyességi pálya és „részeg szemüveg"

2016. 05. 09., h - 11:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei elsősegélynyújtó versenyen a Várpalotai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési feladatokkal várta a résztvevőket.

A várpalotai megyei fordulón 2016. május 6-án az a tizenkettő általános és középiskolai csapat vett részt, akik a korábban megrendezett járási fordulón a legeredményesebben szerepeltek. A rendőrség által biztosított ügyességi pálya komoly kihívást jelentett a résztvevők számára, akiknek az úgynevezett „részeg szemüveggel” kellett a felállított pályaelemeket minél kevesebb hibaponttal teljesíteni. A versenyzőknek a szemüveg használatával minél rövidebb idő alatt kellett kirakókat a helyükre illeszteni, rejtvényt fejteni, valamint komoly kihívást jelentett a rendőrök által kitalált ügyességi feladat végrehajtása. Széplaki Sándor rendőr főtörzsőrmester és Bartók Judit rendőr százados a program során hasznos bűn,- és baleset-megelőzési tanácsokkal, ajánlásokkal látta el a versenyzőket és kísérőiket. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.