Újabb motoros baleset

2020. 03. 17., k - 09:45
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tolna megyében három nap alatt három motorkerékpáros sérült meg az utakon. Fogadják meg tanácsainkat!

Egy 28 éves férfi közlekedett az általa vezetett Suzuki típusú motorkerékpárral 2020. március 16-án a délelőtti órákban a 65-ös főúton Zomba-Szentgálszőlőhegy térségében. A motoros nem tartott kellő követési távolságot, és nekiütközött a vele azonos irányba haladó, kanyarodási szándék miatt lassító Ford típusú gépkocsi jobb hátuljának. A sofőr ezt követően elvesztette uralmát a jármű felett, a jobb oldali füves árokba hajtott, és elesett. A férfi kórházi ellátása során mondta csak el, hogy baleset részese volt, és súlyosan megsérült. Az intézkedés során kiderült az is, hogy a 28 éves férfi nem rendelkezett a motor vezetésére jogosítvánnyal.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén további két motoros baleset is történt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a motoros szezon kezdetekor az alábbiakra hívja fel a figyelmet a balesetek elkerülése érdekében:

  • Fontos, hogy mindenki legyen tisztában járműve menetdinamikai sajátosságaival, és persze saját vezetési képességeivel is!
  • Különösen fontos a megfelelő védőruházat, speciális öltözet és a bukósisak helyes megválasztása, ezen ne spóroljon, életet menthet!
  • Mindig tartsa be az adott útszakaszra megengedett sebességet!
  • Előzzön körültekintően!
  • Mindig győződjön meg arról, hogy az előtte haladó és előzni kívánt jármű valamelyike balra akar-e kanyarodni!
  • Arra is figyelni kell, hogy előzés közben senki ne hajtson a járműve elé a környező utcákból!
  • Figyeljen az útburkolati hibákra és a szennyeződésekre is, hiszen ezek gyakran vezetnek a motorosok súlyos baleseteihez!

Figyeljünk magunkra és egymásra is, tegyük ezt azért,

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam