Ülésezett a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

2019. 12. 07., szo - 13:42
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajmási értekezleten részt vettek a somogyi közlekedési szakemberek is.

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. december 6-án tartotta éves ülését. A megnyitót követően Pungor János r. ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes, Papp Veronika, a Siófoki Tankerületi Központ referense, és Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója „Az Év Iskolarendőre" 2018-2019. tanév Somogy megyei díjazottjainak elismeréseket adott át.

 

Az év iskolarendőrei:

 

•          Kovácsné Keczeli Katalin r. főtörzsőrmester - Kaposvár Rendőrkapitányság,

 

•          Ács Szilvia r. főtörzsőrmester - Siófok Rendőrkapitányság,

 

•          Kele János r. törzszászlós - Fonyód Rendőrkapitányság,

 

•          Czuczka Alíz r. törzszászlós - Marcali Rendőrkapitányság,

 

•          Varga Zsolt r. zászlós - Nagyatád Rendőrkapitányság,

 

•          Vukics Bálint r. törzsőrmester - Barcs Rendőrkapitányság.

 

Benke Ottó r. alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, a bizottság ügyvezető elnökeként értékelte a megye közlekedésbiztonsági helyzetét és kiemelte, hogy a balesetek főbb kiváltó okai továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbség és a kanyarodás szabályainak megszegése.

Az értekezlet további részében Horváth László r. ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője a 2019. évi turisztikai szezon vízirendészeti kihívásait ismertette és értékelte.

Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának vezetője előadást tartott a Kaposvár és az M7-es autópálya közötti főútvonal építésének folyamatáról és az útszakasz átadásának idejéről.

Vácz Edit r. alezredes, a megyei közlekedésrendészeti osztály helyettes vezetője ismertette a 2019. január 1. és 2019. december 6. közötti időszakban végzett baleset-megelőzési tevékenységet és a 2020. évre tervezett programokat.

A megyei rendőrfőkapitány-helyettes az ülés zárásaként megköszönte a társszervek és szervezetek hatékony együttműködését, munkáját.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.