Ülésezett a Városi Balesetmegelőzési Bizottság Kecskeméten

2016. 05. 25., sze - 13:08
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

„A balesetek megelőzése össztársadalmi feladat, ezért közösen kell tenni azért, hogy a közlekedési morál pozitív irányba változzon.”

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága (VBB) 2016. május 25-én délelőtt tartotta 2016. évi I. ülését a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

 

Az ülést Kerti István r. alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője, a VBB elnöke nyitotta meg. Beszédében statisztikai adatokkal alátámasztva bemutatta a megyeszékhelyi rendőrkapitányság közlekedésbiztonságának aktuális helyzetét, jellemzőit. Hangsúlyozta, hogy a balesetek megelőzése össztársadalmi feladat és közösen kell tenni azért, hogy a közlekedési morál pozitív irányba változzon.

Szilágyi József r. hadnagy, a VBB titkára tájékoztatta a jelenlévő tagokat azokról a baleset-megelőzési programokról, kampányokról, amelyek végrehajtásra kerülnek, továbbá ismertette azokat az új elemeket, amelyek beépítésével még eredményesebbé tehető a megelőzési tevékenység.

 

A bekövetkezett közúti közlekedési balesetek legfőbb okainak vizsgálata során szerzett ismeretek alapján a bizottság meghatározta a megelőzési tevékenység fő irányait, feladatait.

 

A bizottság tagjai hozzászólásaikban kifejtették, hogy az új, átfogó megelőzési program valóban elősegítheti a kitűzött célok megvalósulását és biztosították a kapitányságvezetőt a támogatásukról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem jutott messze

Az éj leple alatt próbált meglovasítani Fonyódról egy kerékpárt a 46 éves férfi, de a rendőrök már a város határában lekapcsolták.

 

Lezárt akta: A vendégseregben volt a tolvaj

Keresztelő utáni ebéden lopta meg az egyik meghívott a másikat, és még az ajándékot is eltette, amit korábban ő adott. A Solti Rendőrőrs nyomozói szabálysértési és büntetőeljárást is folytattak a 39 éves gyanúsítottal szemben.