Üzenet a biztonságért

2021. 09. 24., p - 17:54
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a New-Step Fitnesz és Táncstúdió közreműködésével mintegy 400 középiskolásnak tartott előadást a megelőzés fontosságáról.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szolnoki középiskolás diákoknak a megelőzés fontosságáról tartott előadást a New-Step Fitnesz és Táncstúdió közreműködésével 2021. szeptember 24-én Szolnokon. A rendezvényen részt vett Óberling József r. ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság, Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, valamint valamennyi megyei rendőr-főkapitányság megelőzési munkatársa is meghívást kapott.

Az Üzenet a biztonságért című megújult produkcióban a táncosok több, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos témát is feldolgoztak és mutattak be a fiatalok szemszögéből, például az iskolai zaklatásról, családon belüli erőszakról, szerhasználatról, diszkóbalesetekről, a láthatóságról, valamint a biztonságos közlekedésről. Egy-egy téma bemutatása torokszorító pillanatokat okozott felnőttnek, diáknak egyaránt. A megelőzési szakemberek minden táncos előadás után megszólították a nebulókat, így interaktív módon tudták felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, az egymásra való odafigyelésre.

A rendezvény előtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal valamint a „Kapcsolj” közlekedésbiztonsági baleset-megelőzési programsorozat standja várta az érdeklődőket, akik virtuális játékok útján tesztelhették avagy bővíthették közlekedésbiztonsági ismereteiket.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.