Versenyben a biztonságért – Idén is Közlekedik a Család

2019. 03. 29., p - 14:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre nyolc esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelynek fődíja egy Skoda Fabia.

Tavaly közel ötszáz család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért. A vetélkedősorozat népszerűsége arra ösztönözte a szervezőket, hogy a közlekedésbiztonság jegyében a 2019. évben is meghirdessék a családokat mozgósító versenyt. Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával megvalósuló játék elsődleges és legfontosabb célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás közösségnevelő hatására.

A 2019. április 13-án induló vetélkedőre az érdeklődők a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon már jelentkezhetnek, hogy azután személyesen részt vegyenek az országszerte húsz helyszínen (többnyire megyeszékhelyeken) meghirdetett versenyeken.

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóin azonban nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek: azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák és családja vesz részt a vetélkedősorozaton, a helyezéstől függően 500.000, 300.000 vagy 100.000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesülnek.

A 2019. június 1-jén záruló játékra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe, amelyet június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében.

A döntőn résztvevő 20 család egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalványt és értékes ajándékcsomagot kap, ezen kívül a 2-20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyer. A játék fődíja egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi.

Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon vagy személyesen, a vetélkedő napján, a területi versenyek helyszínein. Az időpontokról, helyszínekről, a verseny pályázati feltételeiről, valamint annak ütemtervéről bővebb tájékoztatást a honlapon olvashatnak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy kamionban Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.