„Zebra terv” a gyalogosok védelmében Vas megyében

2020. 05. 14., cs - 13:52
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas megyében fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyeknél.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. A közlekedésbiztonsági akció célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosok biztonságára.

Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében, fogadják meg tanácsainkat!

  • Kérjük a gyalogosokat, hogy a számukra kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, fokozott óvatossággal és körültekintéssel haladjanak át!
  • Minden esetben győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megadják-e számukra, biztonságosan át tudnak-e menni az úton!
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a sötét ruházatban közlekedőket sokkal nehezebben veszik észre a gépjárművezetők. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy lakott területen belül a reggeli és az éjszakai órákban is viseljenek ruházatukon, táskájukon a láthatóságot elősegítő eszközöket!
  • Felhívjuk egyben a járművezetők figyelmét, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért haladásuk során kellő körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálát várták és közben meglopták

A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.