Zebra terv számokban

2020. 05. 15., p - 12:23
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2020. május 12-e és 14-e között hirdette meg a Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési akcióját, melyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

Az ellenőrzések során az egyenruhások a megye teljes területén, de főként a városokban kijelölt gyalogos-átkelőhelyek közelében segítő szándékkal a szabályok betartására hívták fel figyelmet. Az akció pozitív eredménye, hogy az ellenőrzés időszakában gyalogátkelőhelyek, illetve azok környékén közlekedési baleset nem történt. 

"

A Zebra terv három napja alatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 46 esetben intézkedtek. A járőrök 32 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, helyszíni és közigazgatási bírságot pedig 14 alkalommal szabtak ki különböző szabálysértések elkövetése miatt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyalogos balesetek a közlekedési szabályokat betartva, türelmesen, empátiával közlekedve, valamint egymásra odafigyelve túlnyomó többségében megelőzhetőek!

„... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam