Zebra terv számokban

2020. 05. 15., p - 12:23
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2020. május 12-e és 14-e között hirdette meg a Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési akcióját, melyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

Az ellenőrzések során az egyenruhások a megye teljes területén, de főként a városokban kijelölt gyalogos-átkelőhelyek közelében segítő szándékkal a szabályok betartására hívták fel figyelmet. Az akció pozitív eredménye, hogy az ellenőrzés időszakában gyalogátkelőhelyek, illetve azok környékén közlekedési baleset nem történt. 

"

A Zebra terv három napja alatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 46 esetben intézkedtek. A járőrök 32 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, helyszíni és közigazgatási bírságot pedig 14 alkalommal szabtak ki különböző szabálysértések elkövetése miatt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyalogos balesetek a közlekedési szabályokat betartva, türelmesen, empátiával közlekedve, valamint egymásra odafigyelve túlnyomó többségében megelőzhetőek!

„... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Marokkói határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Újabb határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.