Zéró tolerancia

2019. 04. 20., szo - 07:07
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Komárom-Esztergom megyében hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egész évben, de a húsvéti ünnep alatt fokozott figyelmet fordít az ittas járművezetők ellenőrzésére.  Az elmúlt 24 órában a rendőrök hat olyan járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak. A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei kettő, az Esztergomi, Komáromi, Tatabányai és az Oroszlányi Rendőrkapitányság munkatársai pedig egy-egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszesitalt!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.