ZsandÁrpi a gyermektáborban

2020. 06. 29., h - 09:58
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A szigetvári rendőrök a helyi családsegítő és gyermekjóléti központ által szervezett gyermektáborban jártak.

A rendőrök 2020. június 26-án látogattak el a gyermektáborba, ahol a gyerekeknek bűn - és baleset-megelőzési kvíz - és kirakós játékkal készültek, amelynek főszereplője a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által életre hívott animáció, ZsandÁrpi volt.

A táborozók a nyár veszélyei, az online világ, a drogok és kábítószerek, valamint a kerékpáros - és gyalogos közlekedés témakörökben feltett kérdések megválaszolásával kirakhatták, a kisebbek pedig ki is színezhették ZsandÁrpit. A csapatversenyt követően ujj - és tenyérnyomat mintát készíthettek a gyerekek, amelyet hazavihettek szüleiknek.

A szünidő beköszöntével a gyermekek felügyelete nagyobb gondot jelenthet, előfordulhat, hogy a nagyobb gyerek, vagy fiatalkorú ideje nagy részét egyedül tölti otthon. Fontos, hogy a szülők hangsúlyozzák gyermekeik számára azokat a magatartási szabályokat, amelyek betartásával egyedül is biztonságban lehetnek otthon. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi tanácsokkal.

Hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy    

  • idegennel lehetőség szerint ne álljanak szóba, ne fogadjanak el tőle semmit, ne menjenek el vele sehová, és ismerőssel is csak akkor, ha azt a szülő megengedte,
  • idegen autójába ne szálljanak be (még akkor sem, ha csak arra kérik őket, hogy üljenek be az autóba, mert nem ismerik a járást, és segítségre van szükségük a tájékozódáshoz),
  • ne engedjenek be idegent a lakásba, még akkor sem, ha az a szülőkre vagy hivatalos ügyre hivatkozik.

Fontos az is, hogy valamelyik szülő legyen mindig elérthető. Amennyiben a gyermek úgy érzi, veszélyben van, vagy bajba jutott hívja a rendőrség 107, 112 ingyenesen hívható központi segélyhívó számainak valamelyikét.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam