Folytatódott a „Közeleg a Tél” kampány Győrben

2017. 12. 20., sze - 12:42
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedők téli időjárási viszonyokra történő felkészülésére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága folytatta a „Közeleg a Tél” kampányt a megye közútjain. A rendőrkapitányságok közlekedési szakembereivel közösen, több helyszínen végeztek prevenciós ellenőrzéseket 2017. december 15. és december 19. között.

A balesetek megelőzését szolgáló közlekedési akció keretében ismét minden megyei nagyváros illetékességi területén felmérték, hogy a járművezetők milyen arányban cserélték már le a nyári gumiabroncsokat télire.

A felmérés a megye öt nagyvárosában az alábbi eredményt mutatta decemberben a közlekedők téli gumi használata tekintetében:

 

Győrben                                   90%

Sopronban                               90%

Mosonmagyaróváron               81%

Csornán                                   72%

Kapuváron                               69% cserélte le a nyári gumiját télire.

 

Az összesítés szerint tehát a decemberben ellenőrzött járművek 80,4%-a rendelkezett téli gumiabronccsal, míg novemberben ez a szám 67,8% volt.

A rendőrök az adatgyűjtés mellett felhívták a járművezetők figyelmét a téli időjárási viszonyokra történő felkészülés fontosságára, az autók megfelelő felszerelésekkel történő ellátására, illetve a közlekedésük során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre is.

A prevenciós kampányt és ellenőrzést a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága január hónapban megismétli.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.