Látni és látszani Békés megyében is

2020. 10. 20., k - 09:46
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsabán, Békésen és Mezőberényben lehet díjmentesen átvizsgáltatni a járművek világításait.

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. idén is meghirdette a „Látni és látszani” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt. A 2012-ben indult kezdeményezés célja minden évben az, hogy felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság fontosságára. Autószervizekkel és optikákkal igyekeznek segítséget nyújtani a közlekedőknek ahhoz, hogy felkészülhessenek az őszi, téli közlekedésre. Arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, látogassanak el az akcióban résztvevő szervizekbe, illetve látszerészekhez! Vizsgáltassák át autójuk világításait, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék díjmentesen a látásukat! Az őszi és a téli időszakban kiemelten fontos, hogy a járművek, a kerékpárosok, gyalogosok legyenek jól láthatóak, a közlekedők pedig jól lássanak, hiszen egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A közlekedés időjárási feltételei is romlanak, gyakrabban lesz köd, illetve csapadékos idő, ami mind a látási viszonyokat, mind az útviszonyokat rontja. 

Békés megyében eddig egy békéscsabai, egy békési és egy mezőberényi autószerviz csatlakozott a programhoz, de a kampány ideje alatt az ingyenes átvizsgálást biztosító cégek, vállalkozások száma még bővülhet. A „Látni és látszani” kampány közel két hónapon át, 2020. október 19-étől december 6-ig tart. A szervezők által üzemeltetett weboldalon, valamint a kampány Facebook-oldalán is minden információ megtalálható. Lássanak jól, legyenek láthatóak, tegyenek meg mindent a saját biztonságukért!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Szatymaz közelében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.