1817

2020. 08. 02., v - 13:19
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Baj esetén hívja a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság segélyhívó számát!

A bajbajutottak egész évben 0–24 órában ingyen hívhatják a 1817-es balatoni vízi segélyhívó telefonszámot. Ha valaki ezt a számot tárcsázza, hívása közvetlenül a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletén csörög ki. A 112-es központi segélyhívót tárcsázókat viszont a hívásfogadó központok továbbítják a vízirendőrök irányába. Az ügyeleten azok a szakemberek látnak el szolgálatot, akik jól ismerik a Balaton minden zegzugát, és nagy a gyakorlatuk abban, hogy azonosítsák, pontosan hol tartózkodik, akinek segítségre van szüksége. Emellett látják a szolgálatot teljesítő hajók aktuális helyzetét is, így tudják, hogy baj esetén melyik ér oda a leghamarabb.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a tolvaj

Egy csongrádi tanyáról kerti munkavégzéshez szükséges gépeket és más használati tárgyat lopott egy felgyői férfi. Az ügyben nyomozás indult.

 

Letartóztatásban

További sértettek jelentkeztek, akiket szintén átvert egy debreceni férfi. A nyomozók őrizetbe vették, a törvényszék elrendelte a letartóztatását. 110-ről 203 millió forintra nőtt a kicsalt pénzösszeg.