Átengedte a vezetést ittas barátnőjének a férfi, a rendőrök elfogták őket

2020. 08. 10., h - 15:37
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a párt.

A járőrök 2020. augusztus 9-ére virradó éjszaka Balatonfüreden igazoltattak egy német felségjelzésű személyautóval közlekedő párt. Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök megállapították továbbá, hogy az autót vezető 26 éves medgyesbodzási nő vezetői engedéllyel sem rendelkezik. A járműben utasként tartózkodott annak tulajdonosa is, egy 33 éves dunaszekcsői férfi, akinél az alkoholteszter szintén pozitív értéket mutatott. A kocsi tulajdonosa tisztában volt barátnője ittasságával, ennek ellenére átadta neki a vezetést. A sofőrt és utasát előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

A 26 éves nő ellen járművezetés ittas állapotban vétség, míg 33 éves dunaszekcsői barátjával szemben járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. A vezetői engedély hiánya miatt külön szabálysértési feljelentés készült.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.