Borsodban is becsengettek

2020. 09. 01., k - 13:38
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrök és polgárőrök is vigyázzák a gyerekek balesetmentes közlekedését az iskolák környékén.

Tanévkezdéskor az oktatási intézmények környékén a hirtelen megnövekvő gyalogos- és gépjárműforgalom miatt megnő a gyermekek veszélyeztetettsége.

Szeptemberben – a korábbi éveknek megfelelően –  egyenruhások biztosítják a közlekedés rendjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is a nagy forgalmú utak mentén lévő tanintézményeknél.

Szeptemberben az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége magasabb az átlagosnál. Ennek fő oka, hogy a hosszú szünet után a gyerekek gyakorlatilag egyszerre jelennek meg a mindennapok közlekedésében, még él bennük a nyári felszabadultság, de a diáktársaikkal való találkozás öröme szintén csökkenti az életkornál fogva egyébként is alacsony szintű veszélyérzetüket. Lényeges közlekedésbiztonsági kockázatot jelent az is, hogy a nyári szabadságokat követően a felnőttek is tömegesen jelennek meg az utakon, így a forgalomban részt vevő járművek száma ugrásszerűen megemelkedik, zsúfolttá válnak a belterületi utak. Mindezekre tekintettel a tanévkezdet időszakában a rendőrség kiemelt feladata a legkisebbek és a legvédtelenebbek, azaz a gyermekek közlekedésének segítése. 

A demonstratív rendőri jelenlét során a járőrök elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s mindemellett fokozott figyelmet fordítanak a járművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogosátkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

Mindezeket Pitkó László r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője egy miskolci általános iskola mellett lévő gyalogos-átkelőhelynél 2020. szeptember 1-jén megtartott sajtótájékoztató során ismertette.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának iskolakezdéssel kapcsolatos közleményét itt érhetik el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.