Lezárult az idegenforgalmi szezon a Balaton-parton

2018. 09. 13., cs - 12:30
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2018. szeptember 13-án, Fonyódon tartotta meg szezonzáró ülését, melynek házigazdája idén a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság volt.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) a nyári idegenforgalmi szezonban céljaként fogalmazta meg a Balaton régióiban és a Velencei-tó térségében - hagyományosan együttműködve a társ- és civil szervezetekkel - a lakosság és az idelátogatók szubjektív közbiztonságérzetének fokozását, a közlekedés rendjének fenntartásával az üdülőkörzetekbe irányuló közúti forgalom folyamatosságát, hozzájárulva az idegenforgalmilag frekventált területek turisztikai vonzerejének megőrzéséhez. Ebben az esztendőben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kapott arra felhatalmazást, hogy a turisztikai idényben a négy érintett megye - Fejér, Veszprém, Zala és Somogy - rendőri szerveinek tevékenységét összehangolja. A bizottság tevékenységét előre kidolgozott munkaprogram alapján végezte. A meghatározott feladatok célja a régióban a rendőri munka hatékonyságának növelése volt - ezzel összefüggésben bűnügyi, közbiztonsági, bűn- és baleset-megelőzési koordinációt, tapasztalatokra alapozó ajánlásokat fogalmazott meg. Az idény során kiemelt hangsúlyt kapott a közvélemény tájékoztatása, a prevenciós jellegű tanácsok célba juttatása.

Pungor János r. ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettes vezetője szezonzáró értékelőjében hangsúlyozta, hogy a rendőrkapitányságok a nyári időszakban jelentkező feladatainak végrehajtásában nagy segítséget nyújtottak a rendészeti fakultációs középiskolák tanulói, akik – a bűnmegelőzési osztályok koordinálásával – kortárssegítő tevékenységet és általános prevenciós tájékoztató jellegű feladatokat láttak el. Mind a négy megye ezen felül a városokban működtetett bűnmegelőzési mini-centrumokban, megelőzési tanácsokkal látta el az oda látogatókat. 

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes az értekezleten sikeresnek értékelte a rendőrség szakmai tevékenységét a 2018. június 1. és augusztus 31. között lezajlott turisztikai idényben. Kiemelte, hogy a megyék több éve tartó, hagyományosan jó együttműködése és összefogása ez évben is meghozta gyümölcsét. A vezérőrnagy beszédében végezetül köszönetet mondott a BKKB tagjainak és az együttműködő partnereknek a közbiztonság érdekében végzett áldozatos munkájukért.

Az ülés végén a BKKB jövő évi elnöki tisztségét jelképező vándorzászlót a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Varga Péter r. dandártábornok vette át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam