BikeSafe és baleset-megelőzés

2020. 06. 03., sze - 13:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök kerékpáros biztonsági napot tartottak Szigligeten.

Prevenciós programmal várták a tapolcai rendőrök a biciklizőket egy szigligeti kerékpáros üzlet udvarán 2020. június 3-án, délelőtt. A program során a szaküzlet munkatársai a kerékpárok műszaki állapotát, illetve a kötelezően előírt felszerelésének meglétét vizsgálták meg, a kisebb műszaki hibákat pedig azonnal orvosolták. A rendőrök felhívták a kerékpározók figyelmét, hogy a balesetek megelőzése érdekében mindig tartsák be a közlekedési szabályokat, és csak a kötelező felszereléssel ellátott és kifogástalan műszaki állapotban lévő kerékpárral közlekedjenek. Hangsúlyozták továbbá, hogy kerékpározás során lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten a láthatósági mellény viselése kötelező, de lakott területen belül is könnyebben észrevehető egy mellényt viselő biciklis. 

A fentieken túl a rendőrök lehetőséget biztosítottak a kerékpárok országos BikeSafe rendszerben való regisztrálására is. A kerékpár-tulajdonosoknak egy adatlapot kellett kitölteniük, majd a rendőrök rögzítették a jármű színét, típusát, gyártóját, gyártási számát, valamint fotókat készítettek a bicikliről. A közlekedési eszköz jellegzetességei, adatai egy központi adatbázisba kerültek fel, amely egy esetleges lopás során megkönnyíti a rendőrök munkáját a felderítés és az azonosítás terén egyaránt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.