Biztonságban útközben

2021. 08. 12., cs - 12:52
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Prevenciós rendezvényt tartottak a rendőrök Balatonfüreden elsősorban turisták részére.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Biztonságban útközben elnevezésű kampányának keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési szakembere a MÁV Zrt. munkatársaival együtt bűn- és baleset-megelőzési programmal várta a turistákat 2021. augusztus 12-én délelőtt a balatonfüredi vasútállomáson. A kitelepülésen a rendőrség és a vasúttársaság közösen hívták fel az utasok, a turisták, valamint a közúton közlekedők figyelmét a biztonságos vasúti közlekedésre. Emellett tájékoztatták őket az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartására, mivel a sérülések, balesetek nagy része kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A kampány során a szakemberek prevenciós tanácsokkal, és megelőzési kiadványokkal látták el az érdeklődőket elsősorban a vagyonbiztonságukat érintő veszélyekről, valamint ezek elkerülésének lehetőségeiről.

Tanácsaink utazók, nyaralók részére:

- A vonaton még rövid időre se hagyja őrizetlenül csomagjait, azokat mindig tartsa testközelben!

- Értéktárgyait, pénztárcáját, mobiltelefonját, iratait ne a táska tetejére tegye, hanem annak belső zsebébe, vagy ön által könnyen ellenőrizhető helyre!

- A válltáskát mindig tartsa szorosan a teste előtt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá!

- Amennyiben hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát maga mellett, folyamatosan ellenőrizze értékeinek meglétét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.