Bűn- és baleset-megelőzési kitelepülés volt Balatonfüreden

2021. 07. 26., h - 09:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egészségügyi szűrőprogramok, tanácsadás, jó idő és vidámság várta az érdeklődőket az egyik helyi strandon.

Az Egészségpart 2021 elnevezésű országos vándor rendezvényen vettek részt 2021. július 24-én 9 órától a Kisfaludy Strand területén a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai, ahol egy Mobil Bűnmegelőzési Centrummal, valamint a bűn- és baleset-megelőzési szakterület képviselőivel álltak az érdeklődők rendelkezésére.

A strandi rendezvényen orvosok és egészségügyi szakemberek várták a megjelent helyi lakosokat és nyaralóvendégeket, melyen a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembereivel karöltve a helyi rendőrkapitányság munkatársai foglalkozásokkal, hasznos bűn- és balesetmegelőzési kiadványokkal és tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat, melyen Police Coffee-val és apró ajándékokkal is kedveskedtek a megjelenteknek.

A rendőrök felhívták a jelenlévők figyelmét többek között arra, hogy a strandokon az úgynevezett törölköző széf helyett az értékmegőrzőkben helyezzék el irataikat, mobiltelefonjaikat és egyéb értékeiket. Tájékoztatták a strandolókat arról is, hogy a parkolás kezdetekor minden esetben ellenőrizzék, maradt-e a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy. Tanácsolták továbbá, ha kiszállnak az autóból, annak ajtajait zárják be, az ablakokat húzzák fel még akkor is, ha csak rövid időre távoznak. Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál, azt biztonságos helyen tárolják!

A kerékpárral érkezőknek lehetőség nyílt kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisba regisztrálni. A vízi- és közlekedési balesetek, illetve a strandi lopások megelőzése érdekében hasznos prevenciós tanácsokat is kaptak a helyszínen megjelentek, melyen a gyermekeknek kincskeresős játékkal, humorral, könnyen érthető formában adták át a hasznos információkat.


Bűn- és baleset-megelőzés

Bűn- és baleset-megelőzés


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam