Bűn- és balesetmegelőzési roadshow a Balaton fővárosában

2021. 07. 23., p - 12:33
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. július 22-én a siófoki Újhelyi szabadstrandon várták az érdeklődőket.

A kitelepülés célja, hogy vagyonvédelmi tanácsokkal, játékos feladatokkal hívják fel a gyermekek és felnőttek figyelmét egyaránt arra, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhetik, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.

Az apró rendőrségi ajándékok mellett a „Somogyi útlevélbe”-be is kerültek pecsétek. A „Nyár, nyaralás, biztonság” címmel indított szezonális játék keretein belül a megyeszerte megrendezett bűnmegelőzési programokon legalább három pecsétet összegyűjtött gyermekek között a játék szervezői 2021. szeptember 3-án értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Zavartalan pihenése érdekében kérjük fogadja meg a rendőrség tanácsait!  

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam