Diákok is segítik a rendőri munkát a Velencei-tónál

2020. 06. 29., h - 14:36
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium rendészeti pályaorientációs tanulói bűnmegelőzési tevékenységet ellátva segítik a rendőrök munkáját a nyári idegenforgalmi szezonban.

A 10. és 11. évfolyamos diákok 2020. július 6-tól augusztus közepéig Velencén, Agárdon és Gárdonyban intik körültekintésre és óvatosságra a nyaralókat és tó környékén élőket. A tanulók strandokon, parkolókban és bevásárlóközpontoknál rendőrségi bűnmegelőzési kiadványokkal és prevenciós szórólapokkal hívják fel a lakosság figyelmét az értékek védelmére, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.  A rendészeti pályaorientációs fiatalok visszatérőn ellenőrzik a parton őrizetlenül hagyott táskákat, felhívják a strandolók figyelmét az értékmegőrzők használatára, egyúttal készséggel állnak a tőlük információt kérők rendelkezésére.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a témával kapcsolatban az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

 

  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon!
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket! 
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, de még a csomagtartóban sem!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait távozáskor mindig zárja be, használja a rendelkezésre álló riasztót is!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

23 millió forintot lopott a munkahelyéről

A komáromi nyomozók kihallgatták azt a 65 éves nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkáltatójától. A pénz egy részét a nyomozók lefoglalták az abból vásárolt termékekkel együtt.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.