Kerékpárral biztonságban, kerékpárok biztonságban

2020. 06. 05., p - 16:58
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Fókuszban a biciklisek Zala megyében.

Zalaegerszegen, 2020. június 5-én délelőtt a kerékpárosokat ellenőrizték a rendőrök a Platán soron illetve a Dísz téren. Felhívták a figyelmüket, hogy úgy vegyenek részt a közlekedésben, hogy a kötelező felszerelések meglegyenek a biciklin, és az kifogástalan műszaki állapotban legyen. A rendőrök kérték a kétkerekűek vezetőit, hogy a balesetek megelőzése érdekében mindig tartsák be a közlekedési szabályokat.

A délután folyamán az egyenruhások lehetőséget biztosítottak a kerékpárok országos BikeSafe rendszerben való regisztrálására is, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen és Lentiben is. A bicikliseknek egy adatlapot kellett kitölteniük, majd a rendőrök rögzítették a kerékpárra vonatkozó adatokat, amelyek egy központi adatbázisba kerültek fel, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a rendőrök munkáját.

A kerékpár biztonságánál csak a biztonságos kerékpározás fontosabb! Balesetmentes közlekedést kíván a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Kamionon bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Tompán. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.