Komplex rendőrségi program Balatonfüreden

2021. 08. 30., h - 10:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi rendőrkapitányság munkatársai különféle prevenciós programokkal és rendőrségi bemutatóval várták az érdeklődőket a város tradicionális rendezvényén.

A Lakótelepi nap és Szomszédünnep városi rendezvény keretében Balatonfüreden, a Köztársaság úti lakótelepen 2021. augusztus 29-én 11 órától 16 óráig a rendőrök pedálos gokarttal, közlekedési ügyességi pályával, szolgálati autóval és motorral, valamint lézerpisztoly szimulátorral várták a családokat. Emellett az érdeklődők rendőrkutyás bemutatót tekinthettek meg. A program során kicsik és nagyok különféle bűn- és baleset-megelőzési tesztek kitöltésével ellenőrizhették vagyonvédelmi és közlekedési tudásukat, a legügyesebbek apró ajándéktárgyakat kaptak.

 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a következő – iskolakezdési időszakot is érintő - tanácsokat adta a résztvevőknek:

-          Kiemelten figyeljenek az iskolák környéki gyalogos-átkelőhelyeken való közlekedés során.

-          Gépkocsiban mindig használják a biztonsági övet, illetve szükség esetén a gyermekülést is.

-          Amennyiben kerékpárral érkeznek az iskolába, ellenőrizzék a kétkerekű megfelelő műszaki állapotát, biztonsági berendezéseit.

-          A tanulók soha ne lépjenek ki az úttestre járművek mögül, azok takarásából.

-          Amennyiben nincs a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, mindig körültekintően, a lehető legrövidebb szakaszon menjenek át az út másik oldalára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak levezette a feszültséget

A 17 éves fiatal egy dorogi lakásban az ablakot betörve bement, majd több berendezést megrongált. A nyomozók őt gyanúsítottként kihallgatták.

 

Neki nem, de a rendőrségnek elég volt

Nem volt elég sör otthon, ezért ült autóba egy ittas férfi Tótkomlóson. Boltba ment, közben elsodort egy kerékpárost. A baleset után nem állt meg, nem segített a sérültnek. A rendőrségnek ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy vádemelést javasoljon ellene.

 

Elfogták az embercsempészt

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 28 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.