Megérkezett a Kék Karaván a balatonakali kempingbe

2021. 08. 13., p - 09:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűn- és baleset-megelőzési rendezvényt tartottak a balatonfüredi rendőrök és társszerveik a helyi strandkempingben.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai polgárőrrel és tűzoltókkal közösen 2021. augusztus 12-én délután - a Kék Karaván rendezvények történetében Balatonakaliban először - prevenciós programmal várták a nyaralóvendégeket a település kempingjében. A megjelentek hasznos tanácsokat kaptak a bűnmegelőzési lehetőségekről és a biztonságos közlekedés szabályairól is. Lehetőség nyílt a kitelepült egységek szolgálati járműveivel közelről is megismerkedni. A gyerekek gokartozhattak és beülhettek egy „igazi” tűzoltóautóba, vagy rendőrautóba, de akár rendőrmotoron is fotózkodhattak. A résztvevők különféle prevenciós és közlekedésbiztonsági feladatok megoldásával tesztelhették a KRESZ tudásukat, amelyhez kapcsolódóan apró ajándékokkal kedveskedtek a balatonfüredi rendőrök és segítőik. A program során a kerékpárral érkezők regisztrálhatták biciklijüket az országos BikeSafe rendszerbe. A rendőrök többek között felhívták a kerékpárosok figyelmét arra is, hogy soha ne hagyják őrizetlenül kétkerekűiket, ha azok mégis felügyelet nélkül maradnának, mindig zárják le őket valamilyen stabil tereptárgyhoz, illetve kerékpározáshoz, rollerezéshez használjanak védősisakot, amely akár életet is menthet!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 30 éves grúz sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Keressük Nezdei Ibolyát

A kaposvári rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 34 éves nő eltűnésének ügyében.

 

Rendőrkézen a zsaroló

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.