Rendhagyó baleset-megelőzési nap Tapolcán

2021. 09. 09., cs - 14:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság a helyi Szász Márton Általános Iskola eltérő nevelési igényű tanulóinak tartott rendhagyó baleset-megelőzési napot az esélyegyenlőség jegyében.

Az egész napos programra 2021. szeptember 08-án került sor Sümegen, egyszerre több helyszínen is. A gyermekeket és tanáraikat a Tapolcai Rendőrkapitányság épülete előtt várták a rendőrök, ahonnan külön autóbusszal utaztak a sümegi helyszínekre. A rendezvényre az egyenruhások speciális KRESZ oktatót hívtak meg, a budapesti KRESZ-SULI csapatából. A tréner különleges közlekedési pályákon, a rollerek és gokart mellett egyéb, saját testsúlyos, úgynevezett fejlesztő járművekkel segített a gyermekeknek elsajátítani az alapvető közlekedési ismereteket. Emellett a Sümegi Rendőrőrs oktató termében a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója várta színvonalas előadással és játékos foglalkozással a vendégeket. A délután folyamán a diákok és kísérőik a Sümegi vár területén részt vehettek egy korhű lovagi lakomán, majd megtekintették a történelmi lovasjátékokat.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ezt a napot az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által 2020. évben kiírt, baleset-megelőzési témájú „tökfaragó” pályázaton elért országos II. helyezésért járó díjából ajánlotta fel a gyerekek részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

 

Látta a balesetet?

Azok jelentkezését várjuk, akik látták a Fülöp és Penészlek között történt balesetet, és körülményeiről érdemleges információval rendelkeznek.