Bűn- és balesetmegelőzés a gyirmóti családi napon

2019. 09. 09., h - 10:19
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai az egyik helyi cég által szervezett rendezvényen tartottak bemutatót, valamint bűnmegelőzési és a közlekedésbiztonsági tanácsokat adtak a megjelent érdeklődőknek.

Az egyik győri cég 2019. szeptember 8-án családi napot szervezett munkatársai részére Gyirmóton, a Rodeo Ranch-en. A program kapcsán felkérték a Győri Rendőrkapitányságot, hogy prevenciós tanácsadással, illetve rendőrségi bemutatóval vegyenek részt a rendezvényen. A rendőrök ennek eleget téve a bűnmegelőzés területén a vagyonbiztonság és az áldozattá válás elkerülési lehetőségeiről, illetve a közlekedés témakörében elsősorban a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól beszélgettek a megjelentekkel. Felhívták a közlekedők figyelmét a megváltozott időjárási-, látási-, és útviszonyokra, hangsúlyozva a jól láthatóság kiemelt szerepét a balesetek elkerülésében. A bűnmegelőzés területén kiemelten foglalkoztak a lopások és az un. trükkös lopások megelőzésének lehetőségeivel, illetve az idegen fogalmának meghatározásával.  

Az érdeklődők részére a prevenciós szakemberek az alábbi tanácsokat adták:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítésgátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Fontos, hogy a gyermekek idegentől - még ha kedvesen ajándékot is kínál – ne fogadjanak el semmit!
  • Soha ne beszéljünk arról, hogy egyedül vagyunk, és ne áruljunk el magunkról semmit idegeneknek, még telefonon sem!
  • A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek!
  • Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!
  • A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!
  • A gyalogosok ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  • A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.