Bűnmegelőzés a Szelidi Strandfürdőn

2020. 08. 19., sze - 15:31
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódott a programsorozat Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója - Tanács László r. főhadnagy - folytatta a megyében megkezdett vízparti prevenciós programsorozatot. A Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Répási Tamás Károlyné r. őrnagy a polgárőrökkel közösen 2020. augusztus 19-én a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrum (MBC) hasznosításával népszerűsítették a prevenciós szemléletet a Dunapataj településhez tartozó Szelidi-tónál.

Ahogy a vízparti bűnmegelőzési prevenciós programnapok mindegyikénél, itt is a fürdőzésből adódó balesetek megelőzése és az értékek védelme kapott kiemelt hangsúlyt.

Az állampolgárok által felvetett, lakásbetörések, gépkocsifeltörések, kerékpárlopások és a strandon történő lopások megelőzésének lehetőségei témákra Tanács László r. főhadnagy adekvát, személyre szabott válaszokat adott, míg az érdeklődő gyermekeknek a rendőrkapitányság szakelőadónője prevenciós információkat tartalmazó tárgyakat; léggömböt, láthatóságot biztosító karpántokat, mesekönyveket ajándékozott.

 

Az állampolgárok tudatosságát és önvédelmi képességét fejlesztő programsorozatban a vagyonvédelem során alkalmazott technikai eszközöket is bemutattak a szakelőadók. Hangsúlyt kapott a leginkább biztonságosnak vélt kerékpárzárak előnyeinek megismertetése, és azok helyes alkalmazása. Tájékoztatót nyújtottak a https://bikesafe.hu/ elérhetőségéről és annak hasznosságáról.

A szakemberek felhívták a nyaralók figyelmét

  • a vagyontárgyaik megvédése érdekében hasznosítható megelőzési tanácsokra,
  • az üdülőterületeken a szomszédsággal tartott jó kapcsolat biztonságot segítő előnyeire,
  • az otthonuktól távollét közösségi médiában utólagos közzétételére.

Fentieken túl

  • jogsértés, sérülés esetén tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívó számra. Egyúttal tájékoztatást adtak a segélyhívó telefonszám rendeltetésszerű használatól, a segélyhívószám használatakor szükséges adatok köréről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-terjesztő hálózatot számoltak fel Szegeden

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás három szegedi férfi ellen, akik az elmúlt évben kiterjedt fogyasztói kört építettek ki a városban, melyben főleg amfetamint tartalmazó kábítószereket értékesítettek.

 

A RAILPOL akció eredménye

A vasúti biztonság érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzést hajtott végre 2020. november 25-én 7 óra és november 26-án 7 óra között.

 

Határsértő egy kamionban Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.