Nyári gyakorlat a Dombóvári Rendőrkapitányságon

2019. 06. 27., cs - 14:46
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnázium 11. évfolyamos rendészeti szakos tanulói heti váltásban a Dombóvári Rendőrkapitányságon töltik nyári gyakorlati idejüket.

A „Házhoz megyünk” elnevezésű bűnmegelőzési program keretében 2019. június 26-án Dombóváron, az egyik bevásárlóközpontban tartottak vagyonvédelmi tanácsadást a rendőrség munkatársai, és ugyanitt várták a rendőri hivatás iránt érdeklődőket a toborzók.

A Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódóan fogadták az érdeklődőket, akikkel a drogfogyasztásról és az áldozattá válásról folytattak interaktív beszélgetést.

A szakemberek és a tanulók nemcsak felhívták a figyelmet az extrém melegre, hanem ellenőrizték is a bevásárlóközpont parkolójában a járműveket, nincs-e autóban hagyott gyermek vagy házi kedvenc.  

A délutáni gyakorlat Dombóvár-Gunaras fürdő területén folytatódott, ahol a strandon előforduló lopások megelőzésére hívták fel a diákok a nyaralók figyelmét.

kép

 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság néhány tanáccsal szeretné segíteni a nyugodt pihenést! 

Ha nyaralni megy, vagy huzamosabb időre elmegy otthonról, kérje meg szomszédját, ismerősét, hogy rendszeresen ellenőrizze a ház épségét, sértetlenségét!

Ha az udvaron, vagy a kertben tartózkodik ne felejtse el bezárni a kaput, és lakásának bejárati ajtaját!

Amennyiben lehetősége van rá, védje biztonsági kamerával is otthonát!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.