Rendőr Robi a szabadszállási „Tökház” Óvodában

2019. 10. 18., p - 10:06
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Két csoportnak tartott előadást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakelőadója.

A Szabadszállás Város Önkormányzata által működtetett óvoda hatodik éve csatlakozott a töretlen népszerűséggel és lelkesedéssel működő „OVI-ZSARU” bűnmegelőzési programhoz.

A településen „Tökház” Óvodaként ismert nevelési intézményben 2019. október 17-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója, Liptai Linda címzetes rendőr őrnagy tartott programnyitó előadást az intézmény két nagycsoportja számára.

A foglalkozáson az óvodások megismerkedtek az egyenruhát viselő rendőrnővel, aki pedagógiai bábjáték módszerével szemléltette a rendőrség feladatait és munkáját. A kicsik kitörő örömmel fogadták Rendőr Robit – az egyenruhás rendőrt szimbolizáló kesztyűbábot –, aki megismertette a hallgatóságot az idegenekkel való találkozás során tanúsított helyes magatartással, illetve a biztonságos ismerkedés szabályaival. 

A program célja, hogy a nagycsoportos gyermekek rendőri, valamint az óvodapedagógus által tartott foglalkozások alkalmával megismerkedjenek a bűn- és baleset-megelőzés fontosságával, valamint az áldozattá válás elkerülésének módszereivel.

Felhívjuk a szülők figyelmét az alábbiakra:

  • Tisztázzák gyermekeikkel, hogy ki az idegen személy számukra!
  • Már kiskorukban tanítsák meg nekik, hogy idegenekkel ne álljanak szóba és ne fogadjanak el tőlük semmit!
  • Fontos, hogy a kicsik tudják az adataikat! Tanítsák meg nekik azt is, hogy ha nyilvános helyen – például közterületen, üzletekben, bevásárlóközpontokban, rendezvényeken – elkeverednek, abban az esetben megbízható felnőttől – biztonsági őr, rendőr, mentő, tűzoltó – kérjenek segítségét!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.