Újabb rendőrségi információs pontok létesültek

2019. 08. 07., sze - 07:42
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében Dunavecsén és Kunadacson újabb információs pontokat hoztak létre a külterületeken és tanyákon élő biztonságának erősítése érdekében.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Pusztán Hatan – Újratöltve” avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi külterületeken és tanyákon élők biztonságáért című projekt keretében Dr. Argalás Csilla r. alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője 2019. augusztus 6-án életnagyságú „rendőr” makettet adott át Dunavecsén és Kunadacson.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló program egyik elemeként Bács-Kiskun megye újabb öt településén a rendőrök úgynevezett bűnmegelőzési információs pontokat létesítenek.  Az életnagyságú „rendőr” makettet a lakosság által leggyakrabban látogatott közösségi terek valamelyikében, így a helyi önkormányzatok ügyfélváróiban helyezik el.

Az információs pontokon felállított rendőr installáció az e célra kialakított tároló „zsebekben” prevenciós tájékoztató anyagot kínál, elsősorban az állampolgárok vagyonbiztonságának erősítése céljából.

A programnak köszönhetően Dunavecse és Kunadacs lakosai hasznos megelőzési tanácsokhoz jutnak a trükkös lopások, a termény- és vegyszerlopások, a személy- és vagyonvédelem, a közlekedésbiztonság témakörében, illetve információt kapnak  az áldozatsegítés módozatairól.

 

Hasznos tanácsok idősek részére:

  • A lakásajtót, a kaput akkor is tartsa zárva, amikor otthon tartózkodik!
  • Idegent soha nem engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetele céljáról, személy- azonossága valódiságáról ne győződne meg!
  • A közüzemi szolgáltatók a dolgozóik érkezése előtt értesítik a fogyasztókat. Az alkalmazottak fényképes igazolvánnyal és formaruhával rendelkeznek. Ha kétségei vannak, hogy valóban az adott szolgáltató alkalmazottai érkeztek-e Önhöz, hívja fel telefonon a cég ügyfélszolgálatát!
  • Ne higgyen a nyereményekkel kecsegtető személyek ajánlatainak!
  • Házalóktól, alkalmi árusoktól soha ne vásároljon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.