Újabb rendőrségi információs pontok létesültek

2019. 08. 07., sze - 07:42
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében Dunavecsén és Kunadacson újabb információs pontokat hoztak létre a külterületeken és tanyákon élő biztonságának erősítése érdekében.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Pusztán Hatan – Újratöltve” avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi külterületeken és tanyákon élők biztonságáért című projekt keretében Dr. Argalás Csilla r. alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője 2019. augusztus 6-án életnagyságú „rendőr” makettet adott át Dunavecsén és Kunadacson.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló program egyik elemeként Bács-Kiskun megye újabb öt településén a rendőrök úgynevezett bűnmegelőzési információs pontokat létesítenek.  Az életnagyságú „rendőr” makettet a lakosság által leggyakrabban látogatott közösségi terek valamelyikében, így a helyi önkormányzatok ügyfélváróiban helyezik el.

Az információs pontokon felállított rendőr installáció az e célra kialakított tároló „zsebekben” prevenciós tájékoztató anyagot kínál, elsősorban az állampolgárok vagyonbiztonságának erősítése céljából.

A programnak köszönhetően Dunavecse és Kunadacs lakosai hasznos megelőzési tanácsokhoz jutnak a trükkös lopások, a termény- és vegyszerlopások, a személy- és vagyonvédelem, a közlekedésbiztonság témakörében, illetve információt kapnak  az áldozatsegítés módozatairól.

 

Hasznos tanácsok idősek részére:

  • A lakásajtót, a kaput akkor is tartsa zárva, amikor otthon tartózkodik!
  • Idegent soha nem engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetele céljáról, személy- azonossága valódiságáról ne győződne meg!
  • A közüzemi szolgáltatók a dolgozóik érkezése előtt értesítik a fogyasztókat. Az alkalmazottak fényképes igazolvánnyal és formaruhával rendelkeznek. Ha kétségei vannak, hogy valóban az adott szolgáltató alkalmazottai érkeztek-e Önhöz, hívja fel telefonon a cég ügyfélszolgálatát!
  • Ne higgyen a nyereményekkel kecsegtető személyek ajánlatainak!
  • Házalóktól, alkalmi árusoktól soha ne vásároljon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.