5 tanács, ha vonattal utazik

2019. 02. 18., h - 14:25
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a vonaton elkövetett bűncselekmények megelőzésére hívja fel az utazók figyelmét.

Sokan nem is gondolják, hogy a vonatokon is tevékenykednek trükkös tolvajok.

A károsultak többnyire, csak akkor döbbennek rá, hogy megkárosították őket, amikor a tolvaj a zsákmánnyal már leszállt a vonatról. Az elkövetők kifigyelik a fogason lévő kabátokat vagy a csomagtartón elhelyezett táskákat, majd egy alkalmas pillanatban - amikor az utas kimegy a mosdóba vagy épp elszunyókál - lecsapnak az értékekre.

Utazáskor rendkívül fontos az elővigyázatosság, különösen, ha egyedül utazik. Nemcsak a vonaton, de a peronon, illetve le- és felszálláskor is nagyon vigyázzon csomagjaira, értékeire!

Fogadja meg tanácsainkat!

  • A könnyen elérhető helyeken, mint például a kabátzsebben, ne tartson értékeket! Azokat belső zsebben célszerű eltenni.
  • Bőröndjeit ne bízza ismeretlenekre, ehelyett inkább vegye igénybe a csomagmegőrzőt, illetve lehetőség szerint táskáját helyezze az ölébe!
  • Gyakran ellenőrizze és tartsa zárva táskáját, csomagját!
  • A bankkártyáját és a PIN kódját soha ne tartsa egy helyen! Ha ellopták bankkártyáját, telefonját – azonnal tiltassa le!
  • Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, akkor minél hamarabb cseréltesse le a zárat!

Amennyiben lopás áldozatává vált, haladéktalanul tegyen feljelentést az észlelést követően!

A feljelentést bármelyik rendőri szervnél megteheti, de célszerű a lopás helye szerint illetékes rendőrkapitányságon ezt megtenni.

b

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.