A bűnözés nem ismer határokat, de tehetünk ellene

2021. 03. 31., sze - 13:42
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Duna régió 14 országának határán átnyúló szervezett és súlyos bűncselekmények elleni küzdelem érdekében az EU Bizottsága létrehozta az EU Stratégiát a Duna Régióért, röviden az EUSTR-t.

A Stratégia célja, hogy megerősítse a bilaterális és multilaterális együttműködéseket fókuszba helyezve a biztonságot. A tagállamok képviselői évente kétszer üléseznek, hogy áttekintsék a közbiztonságot érintő aktualitásokat és a szükséges intézkedéseket. Számos projekt keretében küzdöttek többek között az illegális foglalkoztatás, illetve ember-, fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel szemben. Harcoltak a belföldi és nemzetközi betörések ellen. Közös megközelítésmódot és módszertant dolgoztak ki a korrupció visszaszorítására. Együttműködtek az illegális laboratóriumok felszámolásáért.

Mindezek csak egy kis szelete annak az összefogásnak, amelyhez keretet biztosít az EUSTR. A kisfilmből kiderül milyen mélységekben képesek a 14 ország rendőri szervei összekapcsolódni a bűnözés visszaszorítása érdekében.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!