A fesztiválon is a megelőzésé volt a főszerep

2019. 09. 07., szo - 14:42
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén is képviseltette magát a nagysikerű szolnoki XXI. Gulyásfesztiválon.

...

A fesztiválon a szakemberek bűnmegelőzési standdal várták az érdeklődőket, akiket hasznos bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsokkal és kiadványokkal, szóróanyagokkal láttak el.

Az esemény jellegéből adódóan elsősorban családok érkeztek a gasztronómiai és szabadidős programokra, így a rendőrök nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáltak. A bűnmegelőzési sátornál sokan megfordultak, ahol a prevenciós munkatársak felhívták a jelenlevők figyelmét a trükkös csalások, - kiemelt figyelmet fordítva az unokázós csalások - elkövetési módszereire, az áldozattá válás kockázataira, az árubemutatók veszélyeire és azok megelőzési módjaira. Eközben a gyermekeket játékos formában bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal látták el. A bátrabbak kipróbálhatták a részeg szemüveget, és a most debütáló bűnmegelőzési halacska játékot, ahol a gyermekek játékos formában feltett kérdésekre válaszoltak a legjobb tudásuk szerint. A helyszínen természetesen elérhető volt a már jól ismert és sikeres Házhoz megyünk vagyonvédelmi program is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A cél a szabályok betartatása

Csongrád megyében az elmúlt egy hétben húsz alkalommal intézkedtek a rendőrök szabálytalanul előző, nehéz tehergépkocsi vezetőkkel szemben. A cél a szabálytalankodók kiszűrése, a járművezetők széles körű tájékoztatása, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése.