A nők elleni erőszak megszüntetéséről

2019. 11. 30., szo - 09:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai középiskolásoknak tartottak előadást a világnap alkalmából.

A Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési előadói a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából a helyi középiskolás diákoknak szervezett rendezvényen tartottak előadást 2019. november 28-án. Az eseménynek a Széchenyi István Baptista Középiskola adott otthont, melyen a rendőrök mellett a védőnői és családvédelmi szolgálatok szakemberei is beszéltek a saját szakterületeiken tapasztaltakról a témával kapcsolatban.

A rendőrkapitányság munkatársai többek között a családon belüli és a párkapcsolati erőszak jellemző okaira hívták fel a megjelentek figyelmét, és ismertették az erőszak tipikus formáit. Elmondták, hogy a sértettek bántalmazás esetén a rendőrséghez, a családvédelmi vagy segélyszolgálatok felé fordulhatnak segítségért.

A rendőrök hangsúlyozták, hogy az erőszak nemcsak a fizikai bántalmazásban, azaz a tettlegességben merül ki, hanem a szóbeli agresszió, a megfélemlítő, megalázó magatartás is ide tartozik. Kiemelték a világnap egyik legfontosabb üzenetét is, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, és ha családi vagy párkapcsolati erőszakról van tudomásunk, merjünk segítséget nyújtani az áldozatoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.