Advent idején is biztonságban

2021. 12. 05., v - 08:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az adventi időszakban az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi kirakodóvásárok helyszíneire, a piacokra, a bevásárlóközpontokra, valamint minden olyan jelentősebb tömegeket vonzó rendezvényre, ahol nagyobb eséllyel válhatunk jogsértések áldozataivá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság pár egyszerű, de fontos tanáccsal szeretné segíteni az Advent biztonságát:

  • Bevásárláskor értékeinket - pénztárcát, bankkártyát, telefont stb. - biztonságos helyen,  kabát vagy táska belső, zárható zsebében, rekeszében tároljuk!
  • Lehetőség szerint ne vigyünk magunkkal jelentősebb mennyiségű készpénzt! Iratainkat ne a pénztárcában, bankkártyánkat pedig ne a PIN-kód mellett tároljuk!
  • A gépkocsifeltörések elkerülése érdekében parkoláskor jól belátható, forgalmas, kivilágított és őrzött parkolókat válasszunk!
  • Parkoló gépjárműben - főleg utastérben, látható helyen - ne maradjon semmilyen érték!
  • A közösségi közlekedési eszközökön utazóknak nemcsak a járművön, de a le- és felszállásnál is különösen érdemes vigyázniuk értékeikre!
  • Ha a család forgalmas helyre megy, indulás előtt a kisebb gyerekekre adhatunk egy szülői elérhetőségeket tartalmazó biztonsági karszalagot. Ez hasznos segítséget jelenthet, ha a családtagok a tömegben szem elől tévesztenék egymást.
  • Az étteremben, kávézóban, várakozás közben lerakott kabátra, csomagra, bevásárlótáskára folyamatosan figyeljünk!

 

A vásárlók, valamint a különböző rendezvények látogatóinak biztonsága érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a következő napokban, hetekben folyamatos kitelepülésekkel, közvetlen tanácsadással hívják fel a lakosság figyelmét az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.