Áldozatok napja Siófokon

2020. 02. 23., v - 16:23
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A világnap alkalmából a bűnmegelőzési- és áldozatvédelmi szakemberek 2020. február 21-én tájékoztatót tartottak egy siófoki bevásárlóközpontban.

A rendezvényen a Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési- és áldozatvédelmi munkatársai és a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület siófoki irodavezetője felhívták az érdeklődők figyelmét a különböző bűncselekménytípusok elkerülésének lehetőségeire, valamint információkkal szolgáltak arról, kihez fordulhatnak, ha valaki áldozattá válik. Tájékoztatták őket az értékeik megóvásának lehetőségeiről, az internet használatának veszélyeiről, a biztonságos bankkártyás vásárlásról, az idősebb korosztályt érintő trükkös csalásokról, valamint ezek felismeréséről és kivédésükről.  

A rendőrségi áldozatsegítő munkatárs kihangsúlyozta, hogy Somogy megyében minden rendőrkapitányságon fokozott figyelmet fordítanak az áldozatok megfelelő tájékoztatására, valamint segítséget nyújtanak mind az állami, mind a civil áldozatsegítő szervezetekkel való kapcsolatfelvételben.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.