Állatvédelem Várpalotán

2021. 09. 22., sze - 13:13
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Óvodás korú gyermekek részére tartott bűnmegelőzési előadást a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa.

A várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde Rákóczi Telepi Tagóvoda növendékei 2021. szeptember 22-én az állatok védelmére irányuló programsorozat keretében bűnmegelőzési rendezvényen vettek részt. Az előadás célja, hogy a felelős állattartás szabályait a gyerekek megismerjék, és tudják az állatok alapvető igényeit, viselkedését, valamint legyenek tisztában azzal, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni is képesek. A rendőrkapitányság megelőzési előadója külön hangsúlyozta az ebtartás szabályait, és az ovisokkal közösen átbeszélték, hogy mi a teendő egy kutyával való találkozás esetén, mit nem szabad csinálni, hogyan kell megközelíteni az állatot. A rendőr a kicsik számára könnyen érthető formában elmagyarázta, hogy mely magatartások minősülnek állatkínzásnak, és ellene hogyan lehet tenni. Az eseményen az egyenruhás előadó kiemelte, hogy az állatvédelemre nevelés az erkölcsi fejlesztés eszköze is, hiszen tiszteletre, törődésre, felelősségvállalásra, kötelességtudatra is nevel.

A rendezvény végén a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa minden óvodásnak matricát és kargumit ajándékozott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.