Az idősek biztonságáért

2018. 09. 12., sze - 13:20
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyugdíjasoknak tartott bűnmegelőzési előadást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa.

A Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség rendezvényén vett részt a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa 2018. szeptember 11-én.

Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető videofilmekkel illusztrált előadással hívta fel a hallgatóság figyelmét azokra a bűncselekményekre és elkövetési módszerekre, amelyeknek az idősek áldozatul eshetnek.

Az alezredes kiemelte, hogy a zseblopások, lakásbetörések, trükkös lopások, csalások, a termékbemutatókkal összefüggő jogsértések többsége kis odafigyeléssel, óvatos bizalmatlansággal és egyszerű vagyonvédelmi eszközök segítségével elkerülhetőek lennének.

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai az alábbi tanácsokkal látták el az idős embereket, hogy ne váljanak áldozattá:

  • Ha telefonon felhívják, hogy hozzátartozója bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége, ne bízzon meg az ismeretlen telefonálóban!
  • Próbálja meg kideríteni, hogy családtagjának tényleg segítségre van-e szüksége! Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a megnevezett rokonával!
  • Ha az ismeretlen mást akar a pénzért küldeni, mert ő nem tud elmenni érte, ne higgyen a hívónak! Idegeneknek ne adjon pénzt, se ékszert!
  • Amennyiben a hívás tartalma valótlannak bizonyul, értesítse a rendőrséget a 112 központi segélyhívó számon!
  • Ismeretlent soha ne engedjen be a lakásába!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.