Balassagyarmaton és Bujákon folytatódott a "Házhoz megyünk!" program

2019. 11. 05., k - 14:56
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Prevenciós tanácsokat adtak és kerékpárokat regisztráltak a BikeSafe adatbázisába a bűnmegelőzési szakemberek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. október 29-én a Balassagyarmati Rendőrkapitányság szakembereivel a város egyik áruházának parkolójában, majd 2019. október 30-án a Pásztói Rendőrkapitányság rendőreivel a bujáki polgármesteri hivatalban kialakított bűnmegelőzési információs pontokon várták az érdeklődőket.

A program elsődleges célja, hogy az állampolgárok a vagyonbiztonságuk növelése érdekében hiteles forrásból, közvetlenül a szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatban tanácsokat és ajánlásokat, ezzel is fejlesztve önvédelmi készségeiket.

A rendezvények helyszínén a szakemberek a lakosság számára hasznos prevenciós tanácsokkal szolgáltak, és részükre bűnmegelőzési kiadványokat, míg a gyermekeknek kisebb ajándékokat adtak át. Balassagyarmaton a rendőrkapitányság munkatársai a jelzőrendszerrel kapcsolatos konzultációt tartottak az érintettekkel, ahol szó esett a gyermek-, ifjúság-, és családvédelem aktuális kérdéseiről, az észlelő- és jelzőrendszer szerepéről, valamint a hatósági együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről. A bujáki helyszínen lehetőség nyílt ingyenes kerékpár regisztrációra is, amely egy esetleges lopás esetén segítheti a kerékpár megtalálását.

A balassagyarmati rendőrök a „Házhoz megyünk” program zárásaként 2019. október 29-én a balassagyarmati Művelődési Házban lakossági fórumot tartottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.