Baleset-megelőzési és bűnmegelőzési tanácsok a diákoknak

2019. 09. 17., k - 10:08
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagybárkányi iskola alsó- és felsőtagozatos diákjaihoz látogattak el a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balesetmegelőzési előadója és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és balesetmegelőzési napot tartottak 2019. szeptember 16-án a Nagybárkányi Általános Iskolában.

A program célja, hogy az iskola tanulói ne csak intézkedés közben találkozzanak rendőrökkel, hanem ismerjék meg a rendőri munkát, merjenek segítséget kérni, illetve szükség esetén bizalommal forduljanak a rendőrök felé.

.

 

A délelőtti órákban az iskola alsó tagozatos diákjai hasznos ismereteket szereztek arról, hogy mit és hogyan kell tenniük, ha egyedül lesznek otthon, hogy miért veszélyes, ha interneten, vagy akár a játszótéren idegenekkel veszik fel a kapcsolatot. A felső tagozatosok részére a rendőrök a biztonságos internetezés szabályairól, a 112-es segélyhívószám helyes használatáról beszéltek. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a hívószám indokolatlan használata, játékból történő „hívogatása” rendőrségi eljárás lefolytatását vonhatja maga után. A szakemberek felhívták a figyelmet - az őszi időjárás és a megváltozott látási viszonyok kapcsán - a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira, valamint a láthatóságukat elősegítő eszközök használatára.  

A foglalkozások után a gyerekek megtekinthették a rendőrségnél rendszeresített kényszerítő eszközöket, szolgálati gépjárműveket, kipróbálhatták a gépjárművek megkülönbözető fény és- hangjelzéseit. A rendezvény zárásaként a tanulók láthatósági eszközöket, és iskolakezdéssel kapcsolatos balesetmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat vehettek át a rendőröktől.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam