BikeSafe kerékpár-regisztráció Nyíregyházán

2021. 09. 22., sze - 13:33
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A program elsődleges célja az eltulajdonított kerékpár azonosítása, valamint a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai BikeSafe kerékpár-regisztrációra várják az érdeklődőket 2021. szeptember 24-én 13 óra 30 perctől 18 óráig valamint 2021. szeptember 25-én 9 órától 16 óráig Nyíregyházán a Bringa Sziget kerékpárszaküzletben (Nyíregyháza, Agyag u. 6.). Az országos nyilvántartási rendszerbe vételhez a rendőrök lefotózzák a jelentkezők kerékpárjait, majd rögzítik a járművek egyedi jellemzőit, és a tulajdonosok adatait. A regisztrált bicikliket végül egy matricával látják el, amely azt jelzi, hogy a kétkerekű már szerepel az adatbázisban. A kezdeményezés célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:  

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja őrizetlenül!
  • Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
  • A kerékpáron ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programban!
  • Ha minden óvatosság ellenére ellopják a kerékpárját, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Engedély nélkül vezettek

A tatai és az oroszlányi rendőrök is intézkedtek tegnap olyan sofőrrel szemben, akinek nem volt jogosítványa.

 

Csak levezette a feszültséget

A 17 éves fiatal egy dorogi lakásban az ablakot betörve bement, majd több berendezést megrongált. A nyomozók őt gyanúsítottként kihallgatták.

 

Neki nem, de a rendőrségnek elég volt

Nem volt elég sör otthon, ezért ült autóba egy ittas férfi Tótkomlóson. Boltba ment, közben elsodort egy kerékpárost. A baleset után nem állt meg, nem segített a sérültnek. A rendőrségnek ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy vádemelést javasoljon ellene.