Bizalmatlanság? Nem, elővigyázatosság!

2018. 02. 28., sze - 14:53
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a trükkös lopások megelőzésével kapcsolatban vagyonvédelmi óvintézkedésekre hívja fel az állampolgárok figyelmét.

A becsengető idegeneket kellő óvatossággal fogadja! Ne adjon esélyt azoknak, akik az ingatlanokba különféle trükkös módon, illetéktelenül próbálnak bejutni.

Ennek egyik tipikus módja, hogy a hivatalosság látszatát keltve, valamilyen szolgáltató munkatársának adják ki magukat az elkövetők. Fontos tudni, hogy a szolgáltatók munkatársai sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek! Ezek a legtöbb szolgáltató esetében csak személyi igazolvánnyal együtt érvényesek, és azokat az alkalmazottaknak felszólítás nélkül fel kell mutatniuk. A munkatársak a lakók hibabejelentésére, a mérőórák ellenőrzése céljából kereshetik fel a lakosságot, amelyek várható időpontját azonban előre, postai úton jelzik. A szolgáltatók közüzemi díjaikat ma már kivétel nélkül postai úton szedik be, az esetleges javítási szolgáltatás díját pedig, csakis a magát - a szolgáltató által kiállított - arcképes igazolvánnyal igazoló, a szolgáltató által kiadott hivatalos számlát átadó munkatárs részére szabad fizetni.

A lakásba csak olyan személyeket engedjen be, akiknek személyazonossága, tevékenységének hitelessége minden kétséget kizáróan megállapítható!

Ha egyedül van, lehetőség szerint előre jelzett leolvasási, karbantartási időpont esetén is hívjon át egy családtagot, szomszédot, megbízható ismerőst!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felhívás

További sértettek jelentkezését várja a rendőrség egy csalással összefüggésben.

 

Baleset az M7-es autópályán

Három gépjármű egymásnak ütközött Martonvásár térségében, ezért a Balaton felé vezető oldalon csak a külső sáv járható.

 

Elfogták őket

Az összehangolt rendőri intézkedéseknek köszönhetően több kerékpártolvaj is rendőrkézre került Törökszentmiklóson.

 

Lopás miatt keressük

A kőbányai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.