Bizalmatlanság? Nem, elővigyázatosság!

2018. 02. 28., sze - 14:53
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a trükkös lopások megelőzésével kapcsolatban vagyonvédelmi óvintézkedésekre hívja fel az állampolgárok figyelmét.

A becsengető idegeneket kellő óvatossággal fogadja! Ne adjon esélyt azoknak, akik az ingatlanokba különféle trükkös módon, illetéktelenül próbálnak bejutni.

Ennek egyik tipikus módja, hogy a hivatalosság látszatát keltve, valamilyen szolgáltató munkatársának adják ki magukat az elkövetők. Fontos tudni, hogy a szolgáltatók munkatársai sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek! Ezek a legtöbb szolgáltató esetében csak személyi igazolvánnyal együtt érvényesek, és azokat az alkalmazottaknak felszólítás nélkül fel kell mutatniuk. A munkatársak a lakók hibabejelentésére, a mérőórák ellenőrzése céljából kereshetik fel a lakosságot, amelyek várható időpontját azonban előre, postai úton jelzik. A szolgáltatók közüzemi díjaikat ma már kivétel nélkül postai úton szedik be, az esetleges javítási szolgáltatás díját pedig, csakis a magát - a szolgáltató által kiállított - arcképes igazolvánnyal igazoló, a szolgáltató által kiadott hivatalos számlát átadó munkatárs részére szabad fizetni.

A lakásba csak olyan személyeket engedjen be, akiknek személyazonossága, tevékenységének hitelessége minden kétséget kizáróan megállapítható!

Ha egyedül van, lehetőség szerint előre jelzett leolvasási, karbantartási időpont esetén is hívjon át egy családtagot, szomszédot, megbízható ismerőst!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: