"Bizalommal fordulok hozzád!"

2019. 05. 15., sze - 12:54
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a „Bizalommal fordulok hozzád!” elnevezésű projekt hetet a Kiszombori Karátson Emília óvodában.

A programok során az Ovi-Zsaru keretein belül a biztonságos közlekedés volt a téma, a gyerekek megismerkedtek a közlekedési táblákkal és a helyes közlekedéssel. A második napon a gyakorlatban is megmutathatták a tudást, amit elsajátítottak, miközben egy nagyot bicikliztek a rendőrökkel a település körül. A túra során kitekertek a kerékpárútra mely „körbe kerüli” a falut, elmentek „az öreg tölgyfáig”, majd a 431-es út mellett a kerékpárúton visszaértek a faluba, és az ovihoz. A harmadik napon a gyerekek meglátogatták a makói mentőállomást és a tűzoltólaktanyát. Utolsóként Rendvédelmi napot tartottak az ovisoknak. A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség munkatársai technikai eszközöket mutatott be, köztük a kézi hőkamerát, hőkamerás autót, szolgálati felszerelést, szolgálati gépjárművet. A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség kábítószer-kereső kutyavezetője szolgálati kutyájával tartott bemutatót, mely nagy sikert aratott a kicsik körében. A Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról érkezett egy tűzoltó autó és egy létrás autó is. Utóbbiból meglepetésként a magasból, cukrot szórtak a gyermekeknek. A makói mentőállomás munkatársai bemutatták az újraélesztés folyamatát a közönségnek, a Honvéd hagyományőrző egyesület tagjai pedig régi katonai egyenruhában mutatták meg milyen is volt régen katonának lenni. Eközben a Makói Rendőrkapitányságról Decsiné Oláh Zsuzsanna rendőr főtörzsőrmester és Gyengéné Varga Magdolna rendőr főtörzsőrmester emléklapokra rögzítették a kicsik ujjnyomatait.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.