Biztonságban a nyaralókban is

2020. 06. 02., k - 11:41
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya (BMO) - már a nyári prevenció jegyében - nyaralók, hétvégi házak védelmében szervezett megyei bűnmegelőzési kampányt.

Ehhez kapcsolódva 2020. május 25-től a rendőrkapitányságok munkatársai a BMO saját, Biztonságtechnikai ajánlások az otthonok védelméhez című prevenciós szóróanyagát helyezték el a hétvégi házas, illetve üdülőövezetben lévő ingatlanok postaládáiban a napokban, igény esetén pedig - a megfelelő egészségvédelmi intézkedések betartásával - személyesen is tájékoztatták a lakosságot az ingatlanok biztonsága érdekében betartandó főbb szabályokról, valamint a mechanikus és elektronikus védelmi eszközökről.
A héten már a gépjárműbiztonság kerül előtérbe. Az újabb kampány keretében a rendőrség munkatársai főként a forgalmasabb, kiemelt helyszíneken (például bevásárlóközpontok területén) található parkolókban helyezik el a megelőzési tanácsokat, módszereket tartalmazó kiadványokat.
Emellett a korábbi évek gyakorlatának megfelelően júniustól folytatódik a turisztikai idényhez kapcsolódó prevenciós tevékenység is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Száguldott

Nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét az a fiatalember, aki egy úttestre kidőlt fának ütközött autójával a 37-es számú főúton.

 

Lezárt ügy: zebrán ütötte el

A Debreceni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy hajdúszoboszlói férfival szemben.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.