Biztonságban az online világban

2020. 02. 18., k - 12:37
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az internet veszélyeiről beszélgettek.

A Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Schottné Folk Márta rendőr alezredes az internethasználat veszélyeiről tartott előadást 2020. február 17-én a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadik évfolyamos diákjai részére.

A fiatalok folyamatosan a digitális térben mozognak, ott élik a mindennapjaikat. A prevenciós szakember felhívta a diákok figyelmét arra, hogy az internet nem felejt, ezért nem mindegy milyen adatokat, fényképeket osztanak meg magukról, mert ezekkel mások visszaélhetnek. Beszélt arról is, hogy milyen veszélyeket rejt a neten való ismerkedés, melyek a legjellemzőbb visszaélések és hogyan lehet ellenük hatékonyan védekezni.

A biztonsági intézkedések és magatartási szabályok tudatos betartásával csökkenthetők a felmerülő kockázatok!

A bűnmegelőzési szakember az alábbi tanácsokat fogalmazta meg a nebulóknak:

  • Közösségi oldalon ne legyen nyilvános a profiljuk, a személyes adatokat, a megosztott tartalmakat csak az ismerőseik láthassák!
  • Válasszanak mindig biztonságos jelszót!
  • Csak olyan fotót tegyenek elérhetővé bárkinek, amit később biztos nem bánnak meg!
  • Ne adjanak meg senkinek személyes információt magukról!

Az interaktív tanóra végén kötetlen beszélgetés keretében tehették fel a témával kapcsolatos kérdéseiket a tanulók.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.