Biztonságos Tisza-Party

2019. 07. 20., szo - 08:54
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Új kezdeményezésű bűnmegelőzési program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az általuk meghirdetett Biztonságos Tisza-Party elnevezésű kampány keretén belül a Tisza-parti strand- és üdülőövezetekben rendszeresen bűnmegelőzési tanácsokkal, konzultációkkal, és különféle kiadványokkal hívják fel a szabadságukat töltők, valamint a pihenni vágyók figyelmét a bűncselekmények megelőzésére.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat az önfeledt pihenés érdekében:

 

  • Gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek!
  • Ne fürödjenek közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!
  • Szeszes italtól befolyásolt, illetve gyógyszer vagy kábító hatású szer miatti bódult állapotban tartózkodjanak a fürdőzéstől!
  • Napozás után testüket zuhanyozással hűtsék le, felhevült testtel soha ne menjenek a vízbe!
  • Fürdőzés előtt lehetőség szerint ismerjék meg a vízterület sajátosságait, mederviszonyait, tájékozódjanak a várható időjárásról és a segélykérés lehetőségeiről!
  • Szív- és érrendszeri-, légző-, továbbá mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek!
  • Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt (gumicsónak, gumimatrac)!
  • Legtöbbször gépkocsival közelítjük a vízpartot, illetve a zárt területen lévő fürdőhelyeket. Már a gépkocsi elhagyása előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy az ablakok fel vannak-e húzva, és az utastérben nem hagytak-e olyan dolgot (pl. digitális fényképezőgép, videokamera, táska stb.), amely felkeltheti az elkövetők érdeklődését! Bizonyosodjunk meg arról, hogy gépkocsit lezárták! Részesítsék előnyben a zárt, őrzött parkolókat! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bekerített kerítők

Prostitúciós tevékenységet végeztetett fiatalkorú lányokkal két férfi Pécsett.

 

Rocky megmentése

A szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról szállt le a Damjanich utcánál január 1-én.

 

A szűrések fontossága

Miután a kutyakölyök túl van a kötelező és ajánlott védőoltásokon, az idő előrehaladtával néhány szűrést is érdemes elvégeztetni.